ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη - Ανακοίνωση για την πτώση της οροφής του κτιρίου που στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

  

Η ολιγωρία της δημοτικής αρχής όσον αφορά στην αναγκαία συντήρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο στην οδό Μαιζώνος, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της οροφής στη μεγάλη διπλή αίθουσα του ισογείου.

Η εικόνα του κτιρίου (έντονες ρηγματώσεις, κ.λ.π.) έδειχναν από καιρό ότι το ατύχημα  ήταν κοντά. Για αυτόν τον λόγο, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πολλές φορές στο παρελθόν, είχαν επισημάνει το πρόβλημα ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, το οποίο, πρακτικά, οδηγεί στην ανάγκη για άμεση μεταφορά τουλάχιστον του μισού Ωδείου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Θωμόπουλος δεν κάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο ούτε έθεσε το θέμα προ ημερησίας διάταξης στο ήδη προγραμματισμένο Δ.Σ την Τρίτη, 26.09.2017, ώστε να δρομολογηθούν άμεσες αποφάσεις.  

Το ζήτημα αναδείχθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, η οποία έθεσε ως πρόταση στη συζήτηση και τελικά το σώμα αποδέχθηκε, τα παρακάτω:

1.      Τη διακοπή της συνεδρίασης και την επί τόπου αυτοψία.

2.      Την άμεση διενέργεια Πραγματογνωμοσύνης από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ώστε να περιγραφεί ακριβώς το πρόβλημα.

3.      Τη διακοπή λειτουργίας του Ωδείου στο κτίριο επί της οδού Μαιζώνος (πρώην Μουσείο Πατρών).

Η επιτόπου αυτοψία μετά τη συνεδρίαση επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ωδείου.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε από τη δημοτική αρχή:

1.      Να μεριμνήσει ώστε να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη για την κατάσταση του κτιρίου στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

2.      Να προχωρήσει άμεσα σε διοικητικό συμβούλιο ώστε να ληφθούν όλες οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Η πλέον πρόσφορη λύση αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι είναι η ενοικίαση ενός κτιρίου με συνοπτικές διαδικασίες για τη μεταστέγαση. Ως αντιπολίτευση, αγωνιούμε για την τύχη των παιδιών που περιμένουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους,  και ζητάμε την άμεση λήψη απόφασης για την προσωρινή μεταφορά σε άλλους διαθέσιμους  χώρους του Δήμου έως ότου ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μόνιμη λύση.

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

 

ΒΑΦΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΜΑΛΑΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ