ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη - Ποιος πληρώνει το νερό; του Γιάννη Γκόβα

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

του Γιάννη Γκόβα

 

Σε συνέχεια σχετικής ερώτησής μου για τους λογαριασμούς νερού επιχείρησης που δραστηριοποιείται σε πάρκο της πόλης, επανέρχομαι.


Επανέρχομαι δε δημόσια αφού στις πρωτοκολλημένες επιστολές ερωτημάτων μου δεν έχω μήνες τώρα λάβει απαντήσεις
Ενώ η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια τώρα (πάνω από 10ετία) σε δημοτικό χώρο έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πάτρας ότι , λογαριασμοί στην επωνυμία της εκδίδονται ΜΟΝΟ από αρχής τρέχοντος έτους .


Ανακύπτουν λοιπόν ερωτήματα:
- Τα παρελθόντα έτη της εκδίδονταν λογαριασμοί;
- Σε ποια επωνυμία;
- Στον Δήμο Πατρέων μήπως, σε κάποια άλλη επωνυμία ή δεν εκδίδονταν σε κανέναν;
- Κι αν εκδίδονταν στον Δήμο Πάτρέων ή σε όποια άλλη επωνυμία ποιός πλήρωνε τους λογαριασμούς ;
- Υπάρχουν τα παραστατικά είσπραξης;
- Οι λογαριασμοί αν και όπως εκδίδονταν αφορούσαν όλη την έκταση δραστηριοποίησης της επιχείρησης (κατάστημα και περιβάλλοντα χώρο) ή όχι;

 

Στην τρέχουσα χρονιά το ύψος της οφειλής της συγκεκριμένης επιχείρησης (σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ που γνωστοποιήθηκε μετά από σχετικό ερώτημα δημοτικών συμβούλων της ΡΑΠ στο δημοτικό συμβούλιο) τείνει να φτάσει τα 6000,00 ευρώ
χωρίς να έχει υπάρξει καμία μέριμνα για τακτοποίηση ή ρύθμιση και χωρίς να «ενοχλείται» από την ΔΕΥΑΠ γι αυτό.


Σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που αναφέρεται από το προεδρείο της ΔΕΥΑΠ ότι θα διακόπτεται η παροχή όταν μένουν απλήρωτοι λογαριασμοί πάνω από 100,00 ευρώ , γιατί αυτό επιτάσσει η …. κακιά κυβέρνηση ( !!! )
Ζητάω λοιπόν με βάση όλα αυτά , από τον κ. πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πάτρας να μου απαντήσει επιτέλους σε όλα αυτά τα ερωτήματα προσκομίζοντας όλα τα απαιτούμενα παραστατικά , επιφυλασσόμενος για την συνέχεια.

 

Ο Γιάννης Γκόβας είναι  μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑ Πάτρας – εκπροσώπου της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη