ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη - Συνεντεύξεις

Ερώτηση του Ιωαν. Τσιμπούκη για την επιχορήγηση στους συλλόγους

Κυρία Πρόεδρε,

Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε για άλλη μία χρονιά να εγγράψει σχετική πίστωση στον Προϋπολογισμό για την παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που αναπτύσσουν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των συνδημοτών μας και στις Σχολικές Επιτροπές.

Η δικαιολογία του κ. Δημάρχου και των συνεργατών του σε επανειλημμένες  ερωτήσεις μου στο Δη-μοτικό Συμβούλιο στηρίζεται στη μειωμένη χρηματοδότηση του Δήμου σε σύγκριση με την προηγού-μενη δεκαετία.

Βεβαίως και η  Δημοτική Αρχή υποχρεούται να διεκδικεί συνεχώς από την κεντρική εξουσία, όμως θα πρέπει να σας ενημερώσω από τη μικρή μου εμπειρία στον πρώην Δήμο Ρίου (που ο κ. Πελετίδηςτρι-πλασίασε τα δημοτικά τέλη), οι παλιοί πρόεδροι των κοινοτήτων και οι πρώην δήμαρχοι κ. Β. Ζέρβας και ο αείμνηστος κ. Χ. Λιακόπουλος βοηθούσαν στη δράση των ανωτέρω συλλόγων με χρηματικά ποσά που εισέπρατταν από θεσμοθετημένους πόρους υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτι που αρνείται να πράξει σήμερα ο κ. Δήμαρχος ή πράττει πλημμελώς (π.χ. τέλη διαφήμισης, τέλη φωτεινών επιγραφών, τέλη εμπορίας υδάτων, ενοίκια ακινήτων κ.ά.)

Μετά από αυτά, ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

1)Θα συνεχίσει την πολιτική αυτή;

2)Θα συνεχίσει να χαρίζει τα τέλη σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις;

3)Γιατί δε διαθέτει τα χρήματα που εισπράττει από την τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν στις γειτονικές κοινότητεςΑραχωβίτικων, Δρεπάνου και Ψαθοπύργου που δικαιούνται;

 

Με τιμή,

Ιωάννης Τσιμπούκης

ΨΗΦΙΣΜΑ Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας και Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝ.ΠΕ- ΚΕΔΕ 11/5/2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας και Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας

 

        Το σχέδιο “Κλεισθένης Ι” αποτελεί βάση συζήτησης γιατί, παρά τις αστοχίες του, συνιστά ένα πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα ενίσχυσης της Τοπικής Δημοκρατίας και Ανάπτυξης. Πρώτο βήμα ενός Οδικού Χάρτη που πρέπει να περιλαμβάνει τους παρακάτω “σταθμούς”, “Κλεισθένης Ι” Συνταγματική Αναθεώρηση / έξοδος από σκληρή Μνημονιακή Επιτροπεία – Κλεισθένης ΙΙ, όπου θα αποτυπώνονται οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές και θα διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την επίτευξη της Αποκέντρωσης με Αυτοδιοίκηση και Δημοκρατία στην Ελληνική Πολιτεία.

 

        Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά στην διαδικασία και άμεσα να επεξεργαστεί τις αντιπροτάσεις της άρθρο άρθρο, προτείνοντας διορθώσεις και προσθήκες.

 

        Ο Υπουργός πρέπει να δεχθεί ως ουσιαστικό τέλος της διαβούλευσης την ημέρα ψήφισής του στη Βουλή.

 

        Επίσης η ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ να επεξεργασθούν απο κοινού  πρόταση για την Συνταγματική Αναθεώρηση (στα άρθρα 101 – 102 – 103) που θα ενσωματώνει τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας. Πρόταση που θα αποσαφηνίζει την σχέση μεταξύ των δύο βαθμών και την σχέση τους με το κράτος στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Απάντηση της Ουρ. Μπίρμπα για το πρωτοσέλιδο της "ΑΛΛΑΓΗΣ":

Η αλητεία έχει όρια.

Το σημερινό φωτογραφικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αλλαγής» περί μπάχαλου στα οικονομικά!! τους το επιστρέφω χωρίς δεύτερη σκέψη ως συκοφαντικό και κατευθυνόμενο από τους γνωστούς αυλοκόλακες των τοπικών αυτοδιοικητικών πραγμάτων.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι υπάρχω σε μια  τεράστια φωτογραφία!!χωρίς να σχετίζομαι καθόλου με τα γραφόμενα ακόμη και από τον αρχισυντάκτη! και το συντάκτη! του σχετικού άρθρου.

 Έχετε ξεφύγει δυστυχώς σε ένα μπάχαλο παραπληροφόρησης και συκοφαντίας.

Μπάχαλο είναι οι αρχές σας και το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετείται.

Μπάχαλο είναι το μυαλό σας και οι στοχεύσεις σας που νομίζετε ότι με τέτοιες συκοφαντικές και ψεύτικες δημοσιεύσεις εξυπηρετείτε τους εντολοδόχους σας.

Μην ξεχνάτε ότι ο καθένας κάτω από την ίδια του τη συκοφαντία σαπίζει. Μπορεί να περιμένω άδικα να επανορθώσετε και να ζητήσετε συγνώμη με αντίστοιχο πρωτοσέλιδο όπως το σημερινό, αλλά σε κάθε περίπτωση θα αναγκαστείτε κ.κ. αρχισυντάκτη και συντάκτη να δηλώσετε συγνώμη μπροστά στη δικαιοσύνη.

Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σας συνιστώ ως δημοσιογράφοι κάπου- κάπου να λέτε την αλήθεια, για να σας πιστεύουν κάποιοι έστω όταν λέτε ψέματα.

Ουρανία Μπίρμπα, δημοτική σύμβουλος 

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων για την παράνομη πρόσληψη δικηγόρου από την ΔΕΥΑΠ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Πάτρα, 10.1.2018

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων στις 10.1.2018 οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΑΠ - Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη Ηλίας Γρηγόρης, Ουρανία Μπίρμπα, Ιωάννης Τσιμπούκης και ο δημοτικός σύμβουλος των Αγωνιζόμενων Πολιτών Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατέθεσαν την ακόλουθη ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων.

 

Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου όπου δικαιώθηκαν οι προσφεύγοντες για τη παράνομη πρόσληψη δικηγόρου στη ΔΕΥΑΠ.

Γνωρίζετε επίσης ότι η νομιμότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας πρόσληψης δικηγόρου αμφισβητήθηκε και από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Μια πρόσληψη έξω από την υπάρχουσα νομοθεσία και μια διαδικασία αξιολόγησης (συνέντευξη) αναξιοκρατική και προσβλητική για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο δήθεν διαγωνισμό. Μια πρόσληψη στηριγμένη στη παλαιοκομματική λογική της τακτοποίησης των «δικών μας παιδιών» που μέχρι χθες στηλιτεύατε αλλά τώρα αντιγράψατε χωρίς το παραμικρό ενδοιασμό και με κομματική υπερηφάνεια!!

Μια πρόσληψη που μεθοδεύθηκε με σωρεία απευθείας αναθέσεων υποθέσεων της δημοτικής επιχείρησης ενάμιση χρόνο τώρα από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ. Μάλιστα ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ έφτασε στο σημείο να αρνείται να δώσει στοιχεία στο μέλος του Δ.Σ -εκπρόσωπο της ΡΑΠ κ. Γ. Γκόβα για το συγκεκριμένο ζήτημα λες και η ΔΕΥΑΠ είναι «τσιφλίκι» τους.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος

  • Αν θα σεβαστούν την απόφαση του δικαστηρίου.

  • Αν καλύπτουν τέτοιες συμπεριφορές.

  • Αν θα προκηρύξουν τη θέση με διαφανείς νόμιμες και αξιοκρατικές διαδικασίες χωρίς φωτογραφικές διατάξεις και μεθοδεύσεις.

  • Αν θα φροντίσετε να αποκατασταθεί μια στοιχειώδη δημοκρατική λειτουργία στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ.

 

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι

Ηλίας Γρηγόρης

Ουρανία Μπίρμπα

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Γιάννης Τσιμπούκης