ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη - Συνεντεύξεις

ΨΗΦΙΣΜΑ Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας και Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝ.ΠΕ- ΚΕΔΕ 11/5/2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας και Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας

 

        Το σχέδιο “Κλεισθένης Ι” αποτελεί βάση συζήτησης γιατί, παρά τις αστοχίες του, συνιστά ένα πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα ενίσχυσης της Τοπικής Δημοκρατίας και Ανάπτυξης. Πρώτο βήμα ενός Οδικού Χάρτη που πρέπει να περιλαμβάνει τους παρακάτω “σταθμούς”, “Κλεισθένης Ι” Συνταγματική Αναθεώρηση / έξοδος από σκληρή Μνημονιακή Επιτροπεία – Κλεισθένης ΙΙ, όπου θα αποτυπώνονται οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές και θα διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την επίτευξη της Αποκέντρωσης με Αυτοδιοίκηση και Δημοκρατία στην Ελληνική Πολιτεία.

 

        Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά στην διαδικασία και άμεσα να επεξεργαστεί τις αντιπροτάσεις της άρθρο άρθρο, προτείνοντας διορθώσεις και προσθήκες.

 

        Ο Υπουργός πρέπει να δεχθεί ως ουσιαστικό τέλος της διαβούλευσης την ημέρα ψήφισής του στη Βουλή.

 

        Επίσης η ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ να επεξεργασθούν απο κοινού  πρόταση για την Συνταγματική Αναθεώρηση (στα άρθρα 101 – 102 – 103) που θα ενσωματώνει τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας. Πρόταση που θα αποσαφηνίζει την σχέση μεταξύ των δύο βαθμών και την σχέση τους με το κράτος στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Απάντηση της Ουρ. Μπίρμπα για το πρωτοσέλιδο της "ΑΛΛΑΓΗΣ":

Η αλητεία έχει όρια.

Το σημερινό φωτογραφικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αλλαγής» περί μπάχαλου στα οικονομικά!! τους το επιστρέφω χωρίς δεύτερη σκέψη ως συκοφαντικό και κατευθυνόμενο από τους γνωστούς αυλοκόλακες των τοπικών αυτοδιοικητικών πραγμάτων.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι υπάρχω σε μια  τεράστια φωτογραφία!!χωρίς να σχετίζομαι καθόλου με τα γραφόμενα ακόμη και από τον αρχισυντάκτη! και το συντάκτη! του σχετικού άρθρου.

 Έχετε ξεφύγει δυστυχώς σε ένα μπάχαλο παραπληροφόρησης και συκοφαντίας.

Μπάχαλο είναι οι αρχές σας και το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετείται.

Μπάχαλο είναι το μυαλό σας και οι στοχεύσεις σας που νομίζετε ότι με τέτοιες συκοφαντικές και ψεύτικες δημοσιεύσεις εξυπηρετείτε τους εντολοδόχους σας.

Μην ξεχνάτε ότι ο καθένας κάτω από την ίδια του τη συκοφαντία σαπίζει. Μπορεί να περιμένω άδικα να επανορθώσετε και να ζητήσετε συγνώμη με αντίστοιχο πρωτοσέλιδο όπως το σημερινό, αλλά σε κάθε περίπτωση θα αναγκαστείτε κ.κ. αρχισυντάκτη και συντάκτη να δηλώσετε συγνώμη μπροστά στη δικαιοσύνη.

Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σας συνιστώ ως δημοσιογράφοι κάπου- κάπου να λέτε την αλήθεια, για να σας πιστεύουν κάποιοι έστω όταν λέτε ψέματα.

Ουρανία Μπίρμπα, δημοτική σύμβουλος 

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων για την παράνομη πρόσληψη δικηγόρου από την ΔΕΥΑΠ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Πάτρα, 10.1.2018

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων στις 10.1.2018 οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΑΠ - Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη Ηλίας Γρηγόρης, Ουρανία Μπίρμπα, Ιωάννης Τσιμπούκης και ο δημοτικός σύμβουλος των Αγωνιζόμενων Πολιτών Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατέθεσαν την ακόλουθη ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων.

 

Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου όπου δικαιώθηκαν οι προσφεύγοντες για τη παράνομη πρόσληψη δικηγόρου στη ΔΕΥΑΠ.

Γνωρίζετε επίσης ότι η νομιμότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας πρόσληψης δικηγόρου αμφισβητήθηκε και από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Μια πρόσληψη έξω από την υπάρχουσα νομοθεσία και μια διαδικασία αξιολόγησης (συνέντευξη) αναξιοκρατική και προσβλητική για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο δήθεν διαγωνισμό. Μια πρόσληψη στηριγμένη στη παλαιοκομματική λογική της τακτοποίησης των «δικών μας παιδιών» που μέχρι χθες στηλιτεύατε αλλά τώρα αντιγράψατε χωρίς το παραμικρό ενδοιασμό και με κομματική υπερηφάνεια!!

Μια πρόσληψη που μεθοδεύθηκε με σωρεία απευθείας αναθέσεων υποθέσεων της δημοτικής επιχείρησης ενάμιση χρόνο τώρα από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ. Μάλιστα ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ έφτασε στο σημείο να αρνείται να δώσει στοιχεία στο μέλος του Δ.Σ -εκπρόσωπο της ΡΑΠ κ. Γ. Γκόβα για το συγκεκριμένο ζήτημα λες και η ΔΕΥΑΠ είναι «τσιφλίκι» τους.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος

  • Αν θα σεβαστούν την απόφαση του δικαστηρίου.

  • Αν καλύπτουν τέτοιες συμπεριφορές.

  • Αν θα προκηρύξουν τη θέση με διαφανείς νόμιμες και αξιοκρατικές διαδικασίες χωρίς φωτογραφικές διατάξεις και μεθοδεύσεις.

  • Αν θα φροντίσετε να αποκατασταθεί μια στοιχειώδη δημοκρατική λειτουργία στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ.

 

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι

Ηλίας Γρηγόρης

Ουρανία Μπίρμπα

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Γιάννης Τσιμπούκης

 

Δήλωση της Ουρ. Μπίρμπα, για την απόφαση της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας για το θέμα του Αράξου

Αφού δε συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας,

τόσο το χειρότερο για την ίδια την πραγματικότητα

 

Επειδή απουσίαζα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδαςστις 2/10/17όπου συζητήθηκε το θέμα των πυρηνικών στον Άραξο ήθελα να διευκρινίσω ορισμένα ζητήματα.

Μετά την  ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου της Πάτρας ο ΑΝΥΕΘΑ Δημ. Βίτσας στη συζήτηση της 25/9/17 στη Βουλή διέψευσε τις πληροφορίες για τα πυρηνικά στον Άραξο δηλώνοντας οτι:

 «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και αύριο, υπάρχει ένα επιτελείο Αμερικάνων τεχνικών στον Άραξο, το οποίο ασχολείται με το F16 που βγήκε εκτός διαδρόμου και έχει υποστεί καταστροφή και γι’ αυτό το λόγο είναι εκεί, και μετά θα πάνε να δούνε και ένα F16 το οποίο έχει καταστραφεί ένα κομμάτι του, στη Σούδα.

Θέλω να είναι καθαρό, θέλω να είναι γνωστό αυτό, όπως θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση, μιλάμε για το 1967 – 1974, έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή έχει μείνει το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα τη μετακινήσουμε».

 

Ο κάθε αιρετός, ο κάθε πολίτης  έχει δικαίωμα να αξιολογήσει την απάντηση του Βίτσα, αλλά αν την αποκρύπτει αποτελεί πρόβλημα.

 

Την απάντηση αυτή γνώριζαν ο δήμαρχος Πάτρας Κ.Πελετίδης και η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κ.Γεροπαναγιώτη, μέλη του Δ.Σ.της ΠΕΔ.

Επέλεξαν όμως να ξαναρωτήσουν!! τη κυβέρνηση και όχι να αξιολογήσουν την απάντηση μέσω της πρότασης τους στη ΠΕΔ.

Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι η λογική που τους χαρακτηρίζει«αφού δε συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την ίδια την πραγματικότητα»

 

Εδώ μπαίνει ζήτημα για το κάθε μέλος του Δ.Σ. της  ΠΕΔ αν ικανοποιείται  από την απάντηση ή τη θεωρεί αναξιόπιστη και κίβδηλη.

 

Αλλά αν θεωρούμε ότι μας εμπαίζουν τι νόημα έχει το νέο ερώτημα προς τη κυβέρνηση μέσα από το ψήφισμα του Δ.Σ. της ΠΕΔ?

 

Κατά τη ταπεινή μου γνώμη ο λαός της περιοχής μας έχει αρκετά πραγματικά προβλήματα να ανησυχεί και να επαγρυπνεί τα υπόλοιπα είναι εκ του Περισσού και απλά μου φέρνει στην σκέψη μου αυτό που Γ.Σεφέρης έγραψε : «…τόσος πόνος τόση ζωή/ πήγαν στην άβυσσο/ για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη».

 

Ουρανία Μπίρμπα, μέλος Δ.Σ. της ΠΕΔ, δημοτικός σύμβουλος Πάτρας

 

4/10/17