ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη - Συνεντεύξεις

Απάντηση της Ουρ. Μπίρμπα για το πρωτοσέλιδο της "ΑΛΛΑΓΗΣ":

Η αλητεία έχει όρια.

Το σημερινό φωτογραφικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αλλαγής» περί μπάχαλου στα οικονομικά!! τους το επιστρέφω χωρίς δεύτερη σκέψη ως συκοφαντικό και κατευθυνόμενο από τους γνωστούς αυλοκόλακες των τοπικών αυτοδιοικητικών πραγμάτων.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι υπάρχω σε μια  τεράστια φωτογραφία!!χωρίς να σχετίζομαι καθόλου με τα γραφόμενα ακόμη και από τον αρχισυντάκτη! και το συντάκτη! του σχετικού άρθρου.

 Έχετε ξεφύγει δυστυχώς σε ένα μπάχαλο παραπληροφόρησης και συκοφαντίας.

Μπάχαλο είναι οι αρχές σας και το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετείται.

Μπάχαλο είναι το μυαλό σας και οι στοχεύσεις σας που νομίζετε ότι με τέτοιες συκοφαντικές και ψεύτικες δημοσιεύσεις εξυπηρετείτε τους εντολοδόχους σας.

Μην ξεχνάτε ότι ο καθένας κάτω από την ίδια του τη συκοφαντία σαπίζει. Μπορεί να περιμένω άδικα να επανορθώσετε και να ζητήσετε συγνώμη με αντίστοιχο πρωτοσέλιδο όπως το σημερινό, αλλά σε κάθε περίπτωση θα αναγκαστείτε κ.κ. αρχισυντάκτη και συντάκτη να δηλώσετε συγνώμη μπροστά στη δικαιοσύνη.

Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σας συνιστώ ως δημοσιογράφοι κάπου- κάπου να λέτε την αλήθεια, για να σας πιστεύουν κάποιοι έστω όταν λέτε ψέματα.

Ουρανία Μπίρμπα, δημοτική σύμβουλος 

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων για την παράνομη πρόσληψη δικηγόρου από την ΔΕΥΑΠ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Πάτρα, 10.1.2018

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων στις 10.1.2018 οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΑΠ - Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη Ηλίας Γρηγόρης, Ουρανία Μπίρμπα, Ιωάννης Τσιμπούκης και ο δημοτικός σύμβουλος των Αγωνιζόμενων Πολιτών Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατέθεσαν την ακόλουθη ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων.

 

Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου όπου δικαιώθηκαν οι προσφεύγοντες για τη παράνομη πρόσληψη δικηγόρου στη ΔΕΥΑΠ.

Γνωρίζετε επίσης ότι η νομιμότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας πρόσληψης δικηγόρου αμφισβητήθηκε και από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Μια πρόσληψη έξω από την υπάρχουσα νομοθεσία και μια διαδικασία αξιολόγησης (συνέντευξη) αναξιοκρατική και προσβλητική για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο δήθεν διαγωνισμό. Μια πρόσληψη στηριγμένη στη παλαιοκομματική λογική της τακτοποίησης των «δικών μας παιδιών» που μέχρι χθες στηλιτεύατε αλλά τώρα αντιγράψατε χωρίς το παραμικρό ενδοιασμό και με κομματική υπερηφάνεια!!

Μια πρόσληψη που μεθοδεύθηκε με σωρεία απευθείας αναθέσεων υποθέσεων της δημοτικής επιχείρησης ενάμιση χρόνο τώρα από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ. Μάλιστα ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ έφτασε στο σημείο να αρνείται να δώσει στοιχεία στο μέλος του Δ.Σ -εκπρόσωπο της ΡΑΠ κ. Γ. Γκόβα για το συγκεκριμένο ζήτημα λες και η ΔΕΥΑΠ είναι «τσιφλίκι» τους.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος

  • Αν θα σεβαστούν την απόφαση του δικαστηρίου.

  • Αν καλύπτουν τέτοιες συμπεριφορές.

  • Αν θα προκηρύξουν τη θέση με διαφανείς νόμιμες και αξιοκρατικές διαδικασίες χωρίς φωτογραφικές διατάξεις και μεθοδεύσεις.

  • Αν θα φροντίσετε να αποκατασταθεί μια στοιχειώδη δημοκρατική λειτουργία στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ.

 

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι

Ηλίας Γρηγόρης

Ουρανία Μπίρμπα

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Γιάννης Τσιμπούκης

 

Δήλωση της Ουρ. Μπίρμπα, για την απόφαση της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας για το θέμα του Αράξου

Αφού δε συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας,

τόσο το χειρότερο για την ίδια την πραγματικότητα

 

Επειδή απουσίαζα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδαςστις 2/10/17όπου συζητήθηκε το θέμα των πυρηνικών στον Άραξο ήθελα να διευκρινίσω ορισμένα ζητήματα.

Μετά την  ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου της Πάτρας ο ΑΝΥΕΘΑ Δημ. Βίτσας στη συζήτηση της 25/9/17 στη Βουλή διέψευσε τις πληροφορίες για τα πυρηνικά στον Άραξο δηλώνοντας οτι:

 «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και αύριο, υπάρχει ένα επιτελείο Αμερικάνων τεχνικών στον Άραξο, το οποίο ασχολείται με το F16 που βγήκε εκτός διαδρόμου και έχει υποστεί καταστροφή και γι’ αυτό το λόγο είναι εκεί, και μετά θα πάνε να δούνε και ένα F16 το οποίο έχει καταστραφεί ένα κομμάτι του, στη Σούδα.

Θέλω να είναι καθαρό, θέλω να είναι γνωστό αυτό, όπως θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση, μιλάμε για το 1967 – 1974, έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή έχει μείνει το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα τη μετακινήσουμε».

 

Ο κάθε αιρετός, ο κάθε πολίτης  έχει δικαίωμα να αξιολογήσει την απάντηση του Βίτσα, αλλά αν την αποκρύπτει αποτελεί πρόβλημα.

 

Την απάντηση αυτή γνώριζαν ο δήμαρχος Πάτρας Κ.Πελετίδης και η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κ.Γεροπαναγιώτη, μέλη του Δ.Σ.της ΠΕΔ.

Επέλεξαν όμως να ξαναρωτήσουν!! τη κυβέρνηση και όχι να αξιολογήσουν την απάντηση μέσω της πρότασης τους στη ΠΕΔ.

Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι η λογική που τους χαρακτηρίζει«αφού δε συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την ίδια την πραγματικότητα»

 

Εδώ μπαίνει ζήτημα για το κάθε μέλος του Δ.Σ. της  ΠΕΔ αν ικανοποιείται  από την απάντηση ή τη θεωρεί αναξιόπιστη και κίβδηλη.

 

Αλλά αν θεωρούμε ότι μας εμπαίζουν τι νόημα έχει το νέο ερώτημα προς τη κυβέρνηση μέσα από το ψήφισμα του Δ.Σ. της ΠΕΔ?

 

Κατά τη ταπεινή μου γνώμη ο λαός της περιοχής μας έχει αρκετά πραγματικά προβλήματα να ανησυχεί και να επαγρυπνεί τα υπόλοιπα είναι εκ του Περισσού και απλά μου φέρνει στην σκέψη μου αυτό που Γ.Σεφέρης έγραψε : «…τόσος πόνος τόση ζωή/ πήγαν στην άβυσσο/ για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη».

 

Ουρανία Μπίρμπα, μέλος Δ.Σ. της ΠΕΔ, δημοτικός σύμβουλος Πάτρας

 

4/10/17

Ανακοίνωση για την πτώση της οροφής του κτιρίου που στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

  

Η ολιγωρία της δημοτικής αρχής όσον αφορά στην αναγκαία συντήρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο στην οδό Μαιζώνος, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της οροφής στη μεγάλη διπλή αίθουσα του ισογείου.

Η εικόνα του κτιρίου (έντονες ρηγματώσεις, κ.λ.π.) έδειχναν από καιρό ότι το ατύχημα  ήταν κοντά. Για αυτόν τον λόγο, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πολλές φορές στο παρελθόν, είχαν επισημάνει το πρόβλημα ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, το οποίο, πρακτικά, οδηγεί στην ανάγκη για άμεση μεταφορά τουλάχιστον του μισού Ωδείου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Θωμόπουλος δεν κάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο ούτε έθεσε το θέμα προ ημερησίας διάταξης στο ήδη προγραμματισμένο Δ.Σ την Τρίτη, 26.09.2017, ώστε να δρομολογηθούν άμεσες αποφάσεις.  

Το ζήτημα αναδείχθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, η οποία έθεσε ως πρόταση στη συζήτηση και τελικά το σώμα αποδέχθηκε, τα παρακάτω:

1.      Τη διακοπή της συνεδρίασης και την επί τόπου αυτοψία.

2.      Την άμεση διενέργεια Πραγματογνωμοσύνης από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ώστε να περιγραφεί ακριβώς το πρόβλημα.

3.      Τη διακοπή λειτουργίας του Ωδείου στο κτίριο επί της οδού Μαιζώνος (πρώην Μουσείο Πατρών).

Η επιτόπου αυτοψία μετά τη συνεδρίαση επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ωδείου.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε από τη δημοτική αρχή:

1.      Να μεριμνήσει ώστε να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη για την κατάσταση του κτιρίου στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

2.      Να προχωρήσει άμεσα σε διοικητικό συμβούλιο ώστε να ληφθούν όλες οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Η πλέον πρόσφορη λύση αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι είναι η ενοικίαση ενός κτιρίου με συνοπτικές διαδικασίες για τη μεταστέγαση. Ως αντιπολίτευση, αγωνιούμε για την τύχη των παιδιών που περιμένουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους,  και ζητάμε την άμεση λήψη απόφασης για την προσωρινή μεταφορά σε άλλους διαθέσιμους  χώρους του Δήμου έως ότου ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μόνιμη λύση.

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

 

ΒΑΦΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΜΑΛΑΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ