ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη - 27 χρόνια χωρίς τον Νίκο Τεμπονέρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Εκδηλώσεις για Νίκο Τεμπονέρα

 

 

27 χρόνια χωρίς τον Νίκο Τεμπονέρα.

27 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων, οι αγώνες του έγιναν σύνθημα στα χείλη της νεολαίας, έγιναν οδηγός στην πάλη του λαού μας για δημόσια, υψηλού επιπέδου, εκπαίδευση, για δημοκρατία, για ισότητα, για ελευθερία.

27 χρόνια χωρίς να ξεχνάμε ότι οι πολιτικές της βίας και του παρακράτους αποτέλεσαν φαινόμενο ταυτόσημο και με τις προσπάθειες επιβολής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

27 χρόνια μετά, δεν αναρωτιόμαστε τι θα έκανε σήμερα ο Νίκος Τεμπονέρας. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Ας αξιολογήσουμε, όμως, τη δική μας συμμετοχή, προσωπικής και συλλογικής, στους αγώνες εκείνης  της εποχής.

Ας αναλογιστούμε τα μεγάλα διλλήματα του σήμερα, τα καθήκοντα που μας επιβάλλει αδυσώπητα η Ιστορία, χωρίς να λογαριάζει μικρότητες και πολιτικούς ανταγωνισμούς. Αυτή η Ιστορία που μας καλεί να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της δημοκρατίας και της ανάπτυξης, ή αν θέλουμε να επιστρέψουμε στις πολιτικές της λιτότητας και της καταστολής.

Το οφείλουμε, άλλωστε, ως άτομα, ως συλλογικότητες, ως δημοτικές παρατάξεις, ως Δήμος, στη θυσία όχι μόνο του Νίκου Τεμπονέρα αλλά στο σύνολο των «μικρών» και «μεγάλων» αγωνιστών της πόλης μας και του λαού μας.

Η ΡΑΠ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο σχολικό συγκρότημα του Νίκου Τεμπονέρα.

 

Πάτρα, 08.01.2018

 

ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη