ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη - Δελτία Τύπου

Κοινό δελτίο τύπου για την αποχώρηση πέντε παρατάξεων από το δημοτικό συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Αποχώρηση παρατάξεων από την συνεδρίαση του Δημ. Συμβούλιου

 

Η συνεχιζόμενη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ανώτερου συλλογικού οργάνου της πόλης από το Δήμαρχο κ. Πελετίδη σήμερα, ξεπέρασε κάθε όριο. Ο άκρατος λαϊκισμός και οι προσωπικές επιθέσεις, βασισμένες σε ψέματα στο σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης δε μειώνουν τις παρατάξεις αλλά «κονταίνουν»  ανεπανόρθωτα το ρόλο σου, κ. Δήμαρχε. Δεν προτιθέμεθα από εδώ και πέρα να ανεχτούμε καμία προσωπική προσβολή και προσπάθεια απαξίωσής μας και ως φυσικά πρόσωπα. 

Ο κ. Πελετίδης ή θα αποφασίσει ότι είναι εκλεγμένος Δήμαρχος όλης της πόλης ή ότι εκφράζει μόνο το κόμμα του. 

Γι αυτό αποχωρήσαμε από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τον καλούμε να σταματήσει τέτοιες μεθόδους και πρακτικές. 

Ο λαϊκισμός έχει όρια.

Ο Δήμαρχος συγκεκριμένο ρόλο. 

 ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ 

ΝΕΑ ΠΟΛΗ

ΡΑΠ-ΠΑΠ

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΠΑΤΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ

Ερώτηση των Δημ. Συμβούλων της ΡΑΠ για την χρηματοδότηση από το Υπ. Εσωτερικών

Έγινε γνωστό ότι  ο Δήμος Πατρέων θα επιχορηγηθεί συνολικά από προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 1.743.000 €.

Αναλυτικά, από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ο δήμος μας θα χρηματοδοτηθεί με 1.150.000€ για την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων &αύλειων χώρων, και για εξοπλισμό αναβάθμισης των δημοτικών παιδικών χαρών με 373.000€.

Επίσης με  άλλες 250.000€ από το  «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας»

Αναφέραμε τα παραπάνω, επειδή κατά καιρούς διακρίνουμε μια δυστοκία στην πληροφόρηση και την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου  από τη δημοτική αρχή σε ότι αφορά χρηματοδοτήσεις του υπουργείου και συνολικά της κυβέρνησης προς το δήμο μας ίσως επειδή αντιστρατεύεται το πολιτικό της αφήγημα! του εκ Περισσού προερχόμενο.

Όμως είναι άλλο αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων ,άλλο διεκδίκηση για τη λύση προβλημάτων  της πόλης  κι άλλο ψηφοθηρική οικειοποίηση.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, ερωτούνταιοκ. Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι:

1)     Υπάρχει έτοιμο σχέδιο και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την διεκδίκηση των χρημάτων από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, το οποίο έχει δεσμευτική καταληκτική ημερομηνία την31η Δεκεμβρίου του 2019; Έχει έρθει η δημοτική αρχή σε συνεννόηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων της Α/θμιας και Β/μιας εκπαίδευσης, τις ενώσεις γονέων και κηδεμόνων και  τη διεύθυνση εκπαίδευσης  για να καταγράψουν και να ιεραρχήσουν  τις ανάγκες;

2)     Υπάρχει έτοιμο σχέδιο  σε συνεργασία με τα διαμερίσματα και τα τοπικά συμβούλια για επιπλέον αναβάθμιση  και εξοπλισμό παιδικών χαρώνεκτός της πρόσφατης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου  για τις 41παιδικές χαρές ή θα εντάξετε αυτές στη χρηματοδότηση?

3)     Ποια έργα έχετε προγραμματίσει να πραγματοποιήσετε  με την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα;

Για τη ΡΑΠ                                                                      

Ουρανία Μπίρμπα

Ηλίας Γρηγόρης

Γιάννης Τσιμπούκης

Επίσκεψη αντιπροσωπείας στην έκθεση Αχαΐα 1934-1944 Δέκα χρόνια αγώνων και ελπίδων

Δελτίο τύπου

 

Αντιπροσωπεία των δημοτικών παρατάξεων ΡΑΠ –Πάτρα Ανθρώπινη πόλη και ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αποτελούμενη από τους Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Ουρανία Μπίρμπα, Κώστα Μαλαμή και Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, επισκέφθηκε την έκθεση «Αχαΐα 1934-1944 Δέκα χρόνια αγώνων και ελπίδων» η οποία φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας. 

Η έκθεση βασίζεται κυρίως σε ντοκουμέντα από το αρχείο του ιστορικού, συγγραφέα και φιλόλογου Βασίλη Λάζαρη  τα οποία συμπληρώνονται από προσφορές φορέων, ιδρυμάτων αλλά και ιδιωτικών συλλογών. Σπάνια χειρόγραφα, φωτογραφίες  και απόρρητα επίσημα έγγραφα από τα χρόνια του μεσοπολέμου, μέχρι και την απελευθέρωση από το γερμανο-ιταλικό ζυγό, τον Οκτώβριο του 1944, παρουσιάζουν ένα άγνωστο κομμάτι της τοπικής ιστορίας της Πάτρας και της Αχαΐας μιας δύσκολης εποχής αγώνων και ελπίδων.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο αρχαιολόγος Ιωάννης Μόσχος ο οποίος κινήθηκε με σεμνότητα, επιλέγοντας κυρίως γήινα χρώματα,   ενώ την εικόνα συμπλήρωνε η συγκίνηση από την μαγνητοφωνημένη αφήγηση του ερευνητή.

Η έκθεση με σπαράγματα μιας ταραγμένης αλλά ελπιδοφόρας περιόδου,  του Β.Λαζαρη, είναι μέσο  μετάδοσης αξιών στη συλλογική μνήμη και ιδιαίτερα στη νέα γενιά που την έχει ανάγκη.

 

ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η δημοτική αρχή Πελετίδη προχωράει στην επισκευή της παραλιακής οδού στο Ρίο.

ΠΑΤΡΑ 27/02/2018          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε σήμερα ότι, μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και την παρέμβαση των δημοτικών παρατάξεων ΡΑΠ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,  η δημοτική αρχή Πελετίδη προχωράει στην επισκευή της παραλιακής οδού στο Ρίον.                                                                            

      Παρά τις δηλώσεις ότι δεν είναι αρμόδια η δημοτική αρχή, το ίδιο το πρόβλημα και οι παρεμβάσεις την ανάγκασαν να αποδεχτεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή αυτή ήταν και είναι δημοτική οδός και να φροντίσει για την αποκατάστασή της.

      Ευελπιστούμε ότι στο επόμενο πρόβλημα που θα προκύψει, η αντίδρασή της θα είναι άμεση.

 

ΡΑΠ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ