ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη - Δελτία Τύπου

Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό και τον εθνικισμό να μολύνουν τις ψυχές των μαθητών

Ψήφισμα

Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό και τον εθνικισμό να μολύνουν τις ψυχές των μαθητών

 

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το περιεχόμενο ορισμένων μαθητικών καταλήψεων. Δεν είμαστε εναντίον των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων. Αντιθέτως, θεωρούμε το δικαίωμα των μαθητών στους αγώνες όχι μόνο αυτονόητο αλλά και κατοχυρωμένο. Προσβλέπουμε  με ελπίδα στις διεκδικήσεις εκ μέρους της μαθητικής κοινότητας για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία, για μια δημοκρατική, προοδευτική κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.

Το φαινόμενο όμως φασιστικών καταλήψεων με αιτήματα μίσους, κάτω από ένα σκεπτικό που δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων και δεν αναδεικνύει την αλληλεγγύη σε γειτονικούς Λαούς, την ειρηνική συνύπαρξη, την αδελφοσύνη και δεν αφορά στα πραγματικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, μας προβληματίζει έντονα.

 

Θεωρούμε πως τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, όσο και όλοι οι κοινωνικοί φορείς οι οποίοι εμπλέκονται στα ζητήματα της εκπαίδευσης, οι καθηγητές, οι γονείς, αλλά και συνολικά ο προοδευτικός πνευματικός κόσμος της χώρας, οφείλουν να πάρουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες προκειμένου η νέα γενιά να χαράξει τον δικό της δρόμο, μέσα σε μια κοινωνία η οποία θα διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ειρήνης και του σεβασμού απέναντι στον άνθρωπο.

 

Απέναντι λοιπόν στο σκοτάδι του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας πρέπει να ενθαρρύνει όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες να συμμετέχουν στους αντιφασιστικούς μαθητικούς αγώνες.

 

Ουρανία Μπίρμπα

Ηλίας Γρηγόρης

Γιάννης Τσιμπούκης

 

Ερώτηση των Δημ. Συμβούλων της ΡΑΠ για την κτηματική υπηρεσία.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ                                                

 

Παρακολουθούμε με ανησυχία το τελευταίο διάστημα το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται ανάμεσα στη Κτηματική υπηρεσία του δημοσίου και το δήμο Πάτρας για την περιοχή του Κόκκινου Μύλου και το παραλιακό δρόμο του Ρίου (Ποσειδώνος).

Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης του δήμου για έργα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής των πολιτών, την ελεύθερη διέλευση στον αιγιαλό και τη παραλία αλλά και την λειτουργικότητα των περιοχών του δήμου μας.

Γι αυτό το λόγο την προηγούμενη βδομάδα επισκεφθήκαμε την προϊσταμένη της Κτηματικής υπηρεσίας ως δημοτικοί σύμβουλοι ζητώντας εξηγήσεις για τις επεμβάσεις της με πρωτόκολλα κατεδάφισης και αποβολής του δήμου.

Τονίσαμε την ανάγκη μιας συνολικής ρύθμισης με βάσει τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας έννοιες κλειδί για την υπόσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης, από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών για παρόμοια ζητήματα που ταλαιπωρούν τους δήμους της περιοχής.Διαχρονικά ολοι οι αρμόδιοι μετά από ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες υπέστησαν τα ίδια από τη Κτηματική στέλνοντας ακόμη και στο αυτόφωρο κοινοτάρχες, δημάρχους πρώην καποδιστριακών δήμων, αρμόδιους αντιδημάρχουςχωρίς να σηκώνουν τόση επικοινωνιακή σκόνη όπως η σημερινή δημοτική αρχή.

Σε αυτό ο δήμος της Πάτρας έχει προϊστορία, ειδικά στο Κόκκινο Μύλο όπου αντιδήμαρχοι προηγούμενων δημοτικών αρχών κάθισαν στο σκαμνί για κακούργημα για αυθαίρετες κατασκευές και διαμόρφωση πάρκου  στη περιοχή (από τα όρια του Κόκκινου Μύλου μέχρι τις Ιτιές που παραμένει εγκαταλελειμμένο και ρημαγμένο)μετά από καταγγελία μάλιστα του σημερινού δημάρχουΠελετίδη και αντιδημάρχου υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον και το ρόλο τότε της Κτηματικής!

Με βάσει τη νομοθεσία υπάρχει δυνατότητα ο δήμος να πάρει άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών για ανάλογες εργασίες που εκκρεμούν χρόνια δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε περιοχές του δήμου μας, όπως είναι οι παραλιακοί δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε σκοτώστρες, παραλιακός Ρίου (Ποσειδώνος), παραλιακός Αγίου Βασιλείου , παραλιακός Ψαθοπύργου παραλιακόςΜονοδένδρι που βυθίστηκε πρόσφατα αυτοκίνητο του δήμου,παραλιακόςΒραχνεικων ή την  διαμόρφωση πάρκου στο Κόκκινο Μύλο.

Ερωτάται ο κ. δήμαρχος

1) Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για αδειοδότηση ή επιλέχθηκε ο δρόμος της επικοινωνιακής «κόντρας» και της «τζάμπα μαγκιάς»εκ του ασφαλούς απέναντι στη  κυβέρνηση που απέδωσε το θαλάσσιο μέτωπο στο λαό της Πάτρας μετά από χρόνια εμπαιγμών και κοροϊδίας,  στο γνωστό μοτίβο όλα μια καταγγελία και μια φωτογραφία εν όψει δημοτικών εκλογών;

2) Ποια είναι η απάντηση του υπουργείου οικονομικών στο αίτημα του δήμου για αδειοδότηση των συγκεκριμένων έργων; Υπάρχει επίσημη ενημέρωση για επικείμενη νομοθετική ρύθμιση προς το δήμαρχο από πλευράς υπουργείου;

3) Γιατί δεν φέρατε ποτέ για συζήτηση- απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο ανώτερο συλλογικό όργανο της πόλης το σύνολο των αναγκαίων παρεμβάσεων και έργων στους παραλιακούς δρόμους και στο Κόκκινο μύλο;

 

Ουρανία Μπίρμπα

Γιάννης Τσιμπούκης

 

  

Απόφαση Συντονιστικού ΡΑΠ, Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12.11.2018

ΘΕΜΑ:  Απόφαση Συντονιστικού ΡΑΠ, Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη

Η ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη μετά από εξαντλητική διαβούλευση δηλώνει έτοιμη και αποφασισμένη να δώσει για άλλη μια φορά τη «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο της Πάτρας στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Γιώργου Ρώρου ως υποψήφιου Δημάρχου.

Είναι γεγονός, ότι στη μάχη αυτή δεν είμαστε μόνοι. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, και συνεχίζουμε να το πράττουμε, για να πείσουμε και άλλες δημοτικές παρατάξεις, αυτοδιοικητικές δυνάμεις και ενεργούς πολίτες ότι τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της πόλης μας απαιτούν συστράτευση, συζήτηση επί ίσοις όροις και σύνθεση απόψεων και δυνάμεων. Με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής και την εφαρμογή του Κλεισθένη Ι αυτή η σύνθεση θα γίνει απαίτηση όχι μόνο της προεκλογικής διαδικασίας αλλά προϋπόθεση μιας αποτελεσματικής διακυβέρνησης για ολόκληρη τη δημαρχιακή περίοδο.

Η Πάτρα μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Αθηνών, την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου, την έλευση του τρένου και τη σύνδεσή του με το νέο λιμάνι, το νερό από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, του παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες και την αναμενόμενη έλευση του φυσικού αερίου έχει πλέον δυνατότητες για δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος όλων των συμπολιτών μας.

Οι δρόμοι πλέον ανοίγονται και στο χέρι των Πατρινών βρίσκεται πια η απόφαση για το ποιοι είναι αυτοί που με συνεργασίες και διαβούλευση με όλους τις συμπολίτες μας θα βάλουν τις βάσεις για την Πάτρα της δεκαετίας του 20 και του 30, την Πάτρα που θα κρατάει κοντά της τα παιδιά της, την Πάτρα της εργασίας και όχι της ανεργίας, την Πάτρα του πολιτισμού και όχι της υποκουλτούρας, την πόλη που μας αξίζει και στερηθήκαμε.

Είμαστε βέβαιοι, ότι οι δρόμοι που ανοίγουμε απελευθερώνουν δυναμικές που θα σπρώξουν την Πάτρα στους δρόμους της δίκαιης ανάπτυξης και της ισότιμης, σε σχέση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, παρουσίας της Πάτρας στις εξελίξεις της εποχής μας.

 

Ψήφισμα για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθό των εργαζόμενων του δήμου.

Πάτρα,7/10/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 7/10/18 κατα τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για το 13ο και 14ο μισθό περίσσεψε η υποκρισία και η πλειοδοσία της δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η ΡΑΠ πρότεινε και ψήφισε τη δική της πρόταση που είναι η παρακάτω:

Ψήφισμα

Η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού δεν είναι μόνο ένα δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων αλλά και μέσο κίνησης της πραγματικής και ντόπιας οικονομίας.

Άρα 1) ο Δήμος πρέπει να τα καταβάλει στους εργαζόμενους που έχουν δικαστικές αποφάσεις χωρίς υποσημειώσεις.

2)Απαιτούμε από τη κυβέρνηση

-Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και όλου του δημόσιου τομέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

-Τον αυστηρό και εντατικό έλεγχο από το ΣΕΠΕ για τη καταβολή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που ενώ δεν έχει περικοπεί πολλές φορές δεν καταβάλλονται με πρόσχημα τη κρίση.

Για τη ΡΑΠ

Ουρανία Μπίρμπα

Ηλίας Γρηγόρης

Γιάννης Τσιμπούκης